PERSBERICHT

Atelier Little Boomerang lanceert sociaal geproduceerde tassenlijn

Het in Amsterdam West gevestigde Atelier Little Boomerang wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven om hun talenten in te zetten en een sociaal netwerk op te bouwen. In het naaiatelier worden duurzame producten met de hand gemaakt, eerder lag de focus op kinderkleding maar deze zomer lanceert het merk een sociaal geproduceerde tassenlijn.

Sociaal vangnet
Met de productie van de tassenlijn geeft Atelier Little Boomerang Amsterdamse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om hun talenten weer in te zetten. Dit kunnen hele verschillende mensen zijn, van een Franse vrouw die de Nederlandse taal graag wil leren tot een Turkse man met een uitkering die het liefst weer aan het werk wil. Wat zij gemeen hebben is een talent voor handwerk, de ambitie om zich te ontwikkelen en een beperking om mee te draaien in de reguliere Nederlandse arbeidsmarkt.

Atelier Little Boomerang vindt het belangrijk om niet alleen een werkplek te bieden maar om het team ook te ondersteunen met het opbouwen van een sociaal leven. Om deze reden is het atelier in een buurthuis gevestigd. Momenteel bestaat het team uit 11 personen. Uiteindelijk is de ambitie om te groeien naar een team van 25 personen.

“Wij willen meer bieden dan alleen een werkplek. Hier in het buurthuis komen zo veel mensen elke dag samen, het is echt een plek waar mensen de kans krijgen zelf iets op te bouwen.” – Jikke Weidema, mede-oprichter Atelier Little Boomerang

De tassenlijn
De collectie tassen bestaat uit shoppers en etuis in vijf verschillende kleuren. Voor de buitenkant van de tas is gebruikt gemaakt van gerecyclede stoffen van Khaloom, een Nederlands bedrijf dat in India werkt aan het verduurzamen van de textielindustrie. Zij leveren stoffen gemaakt van knipresten uit fabrieken. De voering is gemaakt van gerecycled en wateraf-stotend canvas van Bugaboo.

Over Atelier Little Boomerang
Lizette Ariens (41) en Jikke Weidema (39) startten Little Boomerang eind 2016 met het idee om bij te dragen aan een inclusieve en sociale wereld. In eerste instantie als kinderkleding merk, waarbij gebruikte overhemden een tweede leven kregen. Begin 2019 ontvingen Ariens & Weidema subsidies van stichting DOEN en de Rabobank Foundation, wat hun de mogelijkheid gaf om de tassenlijn op te zetten en het atelier verder uit te bouwen.