Een tas met een verhaal

Niet zomaar een, maar eentje die praktisch, groot, stevig, gevoerd, mooi en duurzaam, makkelijk te wassen, op een eerlijke manier gemaakt wordt en dan ook nog het liefst in Amsterdam.
Aan dit eisen-lijstje moest onze nieuwe XL bag voldoen. Als moeder van drie heb ik inmiddels ervaring genoeg met strandtassen. Vaak te klein, waardoor er toch vier mee naar het strand moeten of niet mooi. Of de tas heeft leren hengels waardoor wassen geen optie is.
In ons atelier maakten wij in onze ogen de perfecte zomertas. Eentje die aan al de bovenstaande eisen voldoet en meer. Want eigenlijk moest de tas ook dicht kunnen, een binnenvakje hebben en een bijpassende etui hebben waar je je zonnebrand in kunt doen en je waardevolle spullen voor als je even een ijsje gaat halen.

Onze XL beach bag werd geboren. Verkrijgbaar in vijf verschillende stoffen met bijpassende etui. De duurzame en mooie stoffen vonden we bij Khaloom. Zij maken nieuwe stoffen van knipafval. De binnenkant van onze tassen voerden we met waterafstotend canvas van Bugaboo. Stoffen die binnen Bugaboo niet langer bruikbaar zijn. Met deze partners kunnen we onze tassen zo duurzaam mogelijk maken.

Wij maken deze prachtige tassen in ons eigen atelier in de Amsterdamse Baarsjes. Samen met mensen die het wat minder goed hebben in deze maatschappij, maar met een ontzettend groot talent voor het naai-ambacht.

Deze mensen vallen door een taal-achterstand of door het ontbreken van de juiste papieren buiten de boot. Het vinden van een baan is lastig. Bij atelier Little Boomerang werken we aan meer structuur in hun leven en het leren van nieuwe technieken. Daarnaast – misschien wel belangrijker – leren onze deelnemers buurtgenoten kennen. Iets waar we allemaal behoefte aan hebben, maar niet altijd even gemakkelijk gaat. Tijdens het werken aan een gezamenlijk project, zien wij bijzondere vriendschappen ontstaan.

Het maken van deze tas, is dus heel veel meer dan alleen maar het aan elkaar zetten van stof op de juiste manier. De tas wordt met zoveel liefde en aandacht gemaakt en verbindt de mensen die het maken.

Als consument wil je gewoon de mooist en beste tas, dat begrijpen wij zelf ook wel. Daarom maken we die ook. Maar met deze tas koop je ook het verhaal erachter. Iets dat in onze ogen vanzelfsprekend zou moeten zijn.

De komende tijd zullen wij ons gouden team aan jullie voorstellen. De mensen achter de tas. De mensen met talent en een verhaal. To be continued….

Lizette